На пазара вече е първата книжка от най-новата поредица български книжки за деца - "Истории от големия двор". Книгите са с красиви цветни илюстрации, а историите разпалват детските фантазии и възпитават малките читатели в любов към природата и животните около нас.

Главни герои в поредицата са охлювчето Арко и таралежчето Алкау, които изследват тучния, зелен свят в двора на познатия вече на българската публика Унки Марлюнки. Дребните животинки са неустоими образи - пъстри, изобретателни, откриващи света с шеметни, вълнуващи приключения.

"Арко и Алкау се родиха във въображението на малкия ми син Явор. Реших да поощря тези негови първи мигове на съзидателност като създам цяла поредица с истории за уникалните герои" – споделя авторът Иван Раденков. 

След като подбират историите, Иван и Явор ги споделят с илюстраторката Яна Казакова. Тя вдъхва живот на героите със своите цветни моливи и когато споделя първите си скици с малкия Явор и баща му, те възкликват възхитени - "Това наистина  са Арко и Алкау! Точно както си ги представяхме"! И така се ражда първата книжка от поредицата – "Изчезналото слънце".

Авторът е познат на малките читатели и родителите им от поредицата книги за татковци, които наскоро пусна на пазара - "Невероятните приключения на Унки Марлюнки" и "Унки пътешества в космоса".

Поредицата "Истории от големия двор" е отпечатана на качествена хартия, на която уникалните рисунки с акварелен молив правят света на героите привлекателен за малките читатели и техните родители. Още преди българската си премиера, книжката бе преведена и представена на книжния панаир във Франкфурт, Германия, където се напълно заслужено се радва на изключително внимание. Предстои представяне и на панаира на детската книга в Болоня, Италия.