Илон Мъск тайно е станал баща на близнаци, разкриват нови съдебни документи, получени от Insider. Според документите технологичният магнат и изпълнителната директорка на Neuralink Шивон Зилис са станали тайно родители на близнаци.

Най-богатият човек в света е говорил многократно за световната популация и убеждението си, че хората трябва да имат повече деца. Сега, според съдебните документи, Мъск вече е баща на общо девет деца.

Снимка: Twitter/@shivon

Според Insider 51-годишният Мъск и 36-годишната Зилис са подали молба в съда през април за промяна на имената на близнаците.

В документите, цитирани от Insider, се казва, че промяната трябва да отразява "фамилното име на баща им и да съдържа фамилното име на майка им като част от второто им име".

Заповедта за промяна на имената на бебетата е била одобрена от съдия в Тексас през май.

Близнаците са се родили само седмици преди Мъск и бившата му партньорка Граймс, чието истинско име е Клер Буше, да посрещнат появата на бял свят на второто си дете чрез сурогатна майка през декември. Впоследствие Мъск и Граймс се разделиха.

Снимка: Getty Images

Шивон Зилис, която е родом от Канада, започва кариерата си в IBM и се присъединява към фонда за рисков капитал Bloomberg Beta в ранните му етапи.

Тя попада в списъка "30 под 30" на списание "Фобрс" в категорията за рисков капитал през 2015 г., така че със сигурност е силно впечатляваща жена.

Според Insider Зилис и Мъск са се срещнали по време на периода й в OpenAI - изследователска лаборатория за изкуствен интелект. Тя е съоснована от Мъск през 2015 г., като Зилис е най-младият човек в борда на директорите на OpenAI.

Впоследствие Зилис се мести в друга компания на Мъск – производителят на електромобили Tesla през 2017 г., а сега работи за Neuralink, на която Мъск е съизпълнителен директор.

В момента Зилис живее в Остин, Тексас - в дом, който се води на името на двамата с Мъск. Тя се мести там около три месеца преди близнаците да се родят.

Мъск и Зилис все още не са коментирали публично новината.