Еднояйчни близначки посрещнаха бебета си в един и същи ден, само с няколко часа разлика.

Ребека Лорънс и Кристина Кийфър от Пенсилвания живеят със съпрузите си само на 15 минути една от друга.

Първоначалният план не бил бебетата им да се родят в един и същи ден. Ребека постъпила в болницата за планирано предизвикване на раждането, а докато Кристина била в болничното заведение на посещение при сестра си, също започнала да ражда.


На 25 май Лорънс ражда дъщеря си Рейлин в 00:07 ч. сутринта. Същия ден Кийфър посреща сина си Ксавиан в 13:17 ч.

Двете близначки дори са успели да присъстват на ражданията една на друга, благодарение на добра планировка от страна на персонала на болницата, а след това споделили съседни стаи, в които се възстановяват.

"Техните новородени ще споделят специална връзка", отбелязват от болницата, като посочват близкото тегло, с което се раждат двете деца - дъщерята на Лорънс тежи 3700 г, а синът на Кристина – 3900 г.

Въпреки сходния начин, по който бебетата им се появяват на бял свят, близначките не са имали идентична бременност.

"Беше интересно да видим различните преживявания, които имахме, като например, че тя имаше сутрешно гадене и всичко останало, а аз нямах такова", казва Лорънс пред Good Morning America. "И беше хубаво да преживея това с някой друг, а ако имахме някакви проблеми, можехме просто да поговорим за тях."

Сестрите са били изписани от болницата в перфектно здраве заедно със своите бебета с разлика от 1 ден и точно навреме, за да отпразнуват собствения си рожден ден, който е на 29 май.

Вижте как протича Фестивалът на близнаците във Франция: