"Здравейте, приятели, поради многото запитвания и спекулации, решихме, че е време да съобщим публично какво се случва с нашето семейство. Имаме нелеката задача да ви споделим, че ни предстои развод. Решението ни е окончателно и документите вече са подготвени.
В раздялата ни няма намесени трети лица и причината е възможно най-тривиалната - различия в характерите. Не успяхме да ги преодолеем, въпреки усилията и опитите, които направихме. Все пак, дори и след такова тежко решение, запазваме уважение и добри чувства един към друг.
Основен приоритет и за двама ни винаги е бил и ще бъде нашият син – Габриел. Любовта ни към него е движещата сила и мотивация за това да бъдем по-добри хора. Ще продължим да споделяме грижите за него и да му даваме цялото си внимание и любов.
Благодарим на всички вас, които се вълнуваха заедно с нашето семейство. Съжаляваме, че не успяхме да се преборим и че приказката ни свършва не както ни се искаше. Надяваме се, че нашата история и това, че говорихме толкова открито във всеки етап от нашите отношения през последните близо 5 години, ще ви помогне един ден да вземете правилните за вас решения и да намерите правилните думи в подобна ситуация.
Независимо от всичко случило се и от развръзката, всеки един от нас израсна и се промени благодарение на другия, надяваме се към по-добро.
Това е всичко, което бихме искали да кажем по темата, и благодарим предварително, че ще уважите личното ни пространство в следващите седмици" - това написаха Алекс и Дани Петканови в социалните мрежи. 

В края на януари синът на Алекс и Дани - Габриел, навърши 3 години.

Три дни преди това Алекс Петканова отпразнува 28-ия си рожден ден.

„В личен план сме готови за второ дете, можем скоро да започнем опити“ – сподели Алекс през октомври, когато двойката разказа в "Шоуто на Николаос Цитиридис" за ринопластиката, на която се подложиха.

През декември 2020 г. Алекс разказа подробно за корекциите по тялото си:

"В нашата спалня вече спи само един, защото другият е при детето. Е, ще мине и това... Караме се, но детето е най-силната причина, за да се съберем отново и да си простим по-бързо. Преди е имало по три дни сръдни. Сега всичко минава бързо" - сподели двойката при друго свое гостуване в "Шоуто на Николаос Цитиридис" през февруари 2020 г.

Тогава най-голям фурор сред публиката предизвика разминаването в отговорите на въпроса „Кога за последно правихте секс?“. Според Дани двамата са правили секс преди 10 дни, а според Алекс – преди месец.

Вижте повече тук: