През януари 2021 г. Кейтлин Муньос паркира колата си и чака синът, който спи в бебешкото столче, да се събуди. Точно там я връхлита вълна от тъга. Точно този момент ще се окаже най-щастливият в живота й!

Един ден преди това е разбрала, че няколко нейни роднини са бременни и всички й повтаряли колко било лесно. Само че Кейтлин и съпругът й са се борили в продължение на една година с безплодието, за да могат след инвитро да се сдобият с дете. 

Ражда им се момченце, което кръщават Калахан. Но поради автоимунно заболяване лекарите казват на Кейт, че че няма да може безопасно да износи друго дете. Бъбреците ѝ били твърде увредени. 

"Бях съсипана", разкрива Муньос за Today. Тя е израснала със седем братя и сестри и мечтае и Калахан да има това щастие.  

И докато го чака да се събуди, получава обаждане от майка си. То се оказва съдбовно. 

Чализ Смит се обажда на дъщеря си, за да й направи предложение, което променя живота ѝ. В телефонната слушалка тя чува:

"Знам, че имаш два ембриона, останали от инвитро оплождане - и искам да износя тези ембриони, ако искаш, и да бъда твоя сурогатна майка". 

По онова време майка й е на 49 години. Кейтлин е изумена. Майка й я убеждава, че това не е прибързано, а добре обмислено решение.

Бебетата могат да умилят дори хора с много сериозни професии. Доказателството е във видеото. 

Идеята й хрумнала за първи път, след като Кейтлин й изпратила видеоклип, в който казва колко е благодарна, че е преживяла раждането на Калахан. Докато гледала записа, майка й била разтърсена от емоции. 

"Спомням си само, че си помислих: "Трябва да износиш тези ембриони. Но също така си казах: "Чакай, скоро ще станеш на 50 години. Разумно ли е това? Правилен ли е този избор?"

 

След като Смит получава медицинско разрешение да износи деветата си бременност, останалите два ембриона на Муньос са трансферирани чрез инвитро. 

Единият ембрион се закрепва и на 17 май Смит ражда своята внучка. Кръщават я Алейна Кейтлин.

Момиченцето е поставено в ръцете на майка си веднага след раждането.

Снимка: instagram.com/creatingourfam/

В родилната зала не е имало нито един чифт очи без сълзи. 

"На следващия ден дори не усещах, че съм родила бебе. Възстановяването ми беше лесно" - споделя майката баба. 

"Майка ми е жив ангел! Тя ми даде най-големия подарък на света" - споделя в емоционален пост Кейт.

Бабата приема момиченцето като малко чудо и благословия. 

"Тя внесе толкова много радост в живота ни и ще продължи да бъде такава, особено за родителите си и брат си Калахан. Тя е чудо!" 

Още трогателни истории за силата на майчинството четете тук: