1311 дни, 476 инжекции, 19 замразени ембриона, 7 хирургически процедури, 2 аборта, една извънматочна бременност и безброй сълзи. Това е животът на Бриана Локууд през последните четири години.

Тя е на 29 и винаги е мечтала да стане майка. За да се случи това, на помощ идва майка й – във възможно най-буквалния смисъл. 51-годишната Джули в момента износва бебето на своята дъщеря.

Двете жени споделят историята си пред изданието „Инсайдър“, като се надяват да дадат кураж и надежда на хиляди жени по света с проблеми около зачеването и износването на плода.

Бриана и съпругът й Арън се влюбват още в гимназията. Започват да „работят“ за бебе скоро след сватбата си през 2016 г. Надяват се всичко да върви гладко, защото дядото на Бриана е диагностициран с рак и искат да сбъднат мечтата му да види правнуче.

Няколко месеца по-късно обаче Бриана все още не е забременяла. След концултация с лекар правят някои процедури, а скоро след това преминават директно към инвитро.

След няколко години неуспешни опити Бриана започва да избягва социалните контакти, защото й е писнало да чува въпроси и намеци за очакваното от всички бебе.

Тя признава, че й е било много трудно да преживее всички неуспешни опити, докато в същото време нейни познати се сдобиват с първо, второ, а някои дори и с трето дете.

„Опитваш се да не мислиш и да не говориш за това, но е все едно в стаята да има слон, а ти да се правиш, че не го забелязваш“ – споделя младата жена.

След първия аборт майката на Бриана започва да се замисля за варианта да износи бебето на дъщеря си. Но само като много резервен вариант, като „план С“ – по нейните думи.

През декември 2018 г. Бриана навлиза във втория триместър със своите близнаци, когато по време на рутинен преглед с видеозон идва страшната новина – двата плода са мъртви!

„Това беше опустошителен момент. Истински кошмар!“ – разказва 51-годишната Джули.

„Бях съкрушена. Точно когато си направил крачка напред, изведнъж се връщаш пет назад“ – споделя Бриана.

След аборта на Бриана й се налага да мине през дилатация и кюретаж. По време на процедурите обаче възникват усложнения (Синдром на Ашерман) и младата жена окончателно губи всякакъв шанс за забременяване, включително и чрез инвитро.

Едва тогава Джули, чиито две бременности са минали леко, споделя с дъщеря си идеята да стане сурогатна майка. В началото Бриана е шокирана и отхвърля тази възможност. Тя обаче започва да чете по темата и постепенно узрява за предложението. Лекарите също я окуражават, защото майка й два пъти е участвала в маратона на Бостън и по всичко личи, че е в чудесно здраве.

След много медицински тестове и консултации, включително с психолози, Джули става сурогатна майка. Трансферът на ембриона е направен през февруари и две седмици по-късно 51-годишната жена дава положителен тест за бременност. Малко преди избухването на пандемията от коронавирус.

Засега нещата вървят по план и всички очакват ноември месец, когато бебето (момиченце е) трябва да се появи на бял свят.

Можете да следите историята в Инстаграм профила на Бриана, който вече има над 54 000 последователи.