Честно да си признаем, за да свършим някоя и друга работа вкъщи, ние, родителите, не рядко прибягваме до помощта на добрите стари анимационни герои от телевизионния екран. Пъстрите, весели и забавни фигурки привличат малчугана, а освен това помагат на мама да се завърти в кухнята. Любимите анимационни герои не рядко идват на помощ и в моментите, когато малкият злоядко трябва да прежали страстта си към сладкото и, волю-неволю, да посвети част от времето си на пълноценното хранене. Гърненцето също не е подминато. Факт е, че не малко родители използват телевизионния екран, за да приучат малчугана на гърнето.

Е, дори и да не сте от тези родители, които позволяват на мъниците си да се забавляват с рисуваните супергерои, все пак, ако решите и вие да прибегнете до тяхната помощ, е хубаво да знаете, че някои от тях, освен забавни, са и образователни. Избрахме за вас 5 детски съвременни филмчета, които ще обогатят знанията на детето ви:

"Мики Маус Клубхаус" ("Mickey Mouse Clubhouse")

Мики Маус и приятелите му са толкова популярни и обичани от децата по цял свят, че едва ли на някое дете ще му доскучае каквото и да било филмче с тяхно участие, пък било то и образователно. Мики, Мини, Доналд, Дейзи и всички останали рожби на Дисни, във филмчето "Мики Маус Клубхаус" се превръщат в забавни герои, които учат децата както на критично, творческо и математическо мислене, така и на етично поведение и отношение.