Тази вкусна рецепта приготвихме заедно с моята приятелка Мила във Варна, която е сред най-талантливите готвачи, които познавам. Хапнахме я на обяд в компанията на малко ориз басмати. Наистина чудесна рецепта за по-хладен ден.
За 4 порции
2-3 големи глави лук
1 с.л. зехтин за готвене
1 кг. сьомгова пъстърва на котлети
морска сол на вкус
2-3 скилидки чесън
1 с.л. сух риган
1 ч.л. млян черен пипер
¼ чаша бяло вино
3 големи обелени и нарязани домата
½ чаша черни маслини
За тази рецепта е добре да имате голяма тенджера с дебело дъно или керамичен съд.
Нарежете лука на тънко и го задушете в зехтина под похлупак, докато стане прозрачен. Междувременно нарежете пъстървата на котлетчета и я осолете според вашия вкус. Добавете я към прозрачния лук, докато побелее от двете страни. Сега е времето за обелените скилидки чесън, сухия риган, черния пипер, бялото вино и доматите. Нека всичко поври заедно 10 минути. Прибавете маслините и гответе за още 10. Сервирайте самостоятелно, с бял ориз или печен картоф, а защо не и с прясно изпечено хлебче с чесново масло. Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com