Какво по-хубаво от топла супа през зимата. Краят на година притежава множество положителни страни, една от които е кулинарията. Вдъхновени от вкусовете на декември месец, ви представяме следната рецепта, която ще пробуди сетивата ви по неподправен начин.
Продукти:
½ тиква
40 г краве масло
клонче розмарин
сол на вкус
100 г печени орехи
Приготвяне:
Почистете тиквата от кората и семките. Сложете я в тава, покрита с алуминиево фолио. Посолете тиквата и сложете върху нея клончето розмарин. Печете до омекване.
Отстранете розмарина и поставете горещата тиква в купа. Прибавете маслото и намачкайте на пюре. Гарнирйте с орехи.
Консумирайте специалитета самостоятелно или поднесен към печено месно блюдо.
Добър апетит!