Какво по-хубаво от топла супа през зимата. Краят на година притежава множество положителни страни, една от които е кулинарията. Вдъхновени от вкусовете на декември месец, ви представяме следната рецепта, която ще пробуди сетивата ви по неподправен начин. 

Продукти:
½ тиква
40 г краве масло
клонче розмарин
сол на вкус
100 г печени орехи

Приготвяне:
Почистете тиквата от кората и семките. Сложете я в тава, покрита с алуминиево фолио. Посолете тиквата и сложете върху нея клончето розмарин. Печете до омекване.
Отстранете розмарина и поставете горещата тиква в купа. Прибавете маслото и намачкайте на пюре. Гарнирйте с орехи.

Консумирайте специалитета самостоятелно или поднесен към печено месно блюдо.


Добър апетит!