Тази гъста супа съдържа разнообразие от витамини и микроелементи от 6 вида зеленчуци и висококачествените протеини на елдата.
Съставки
1 връзка киселец
2 картофа
1/2 ч.ч. елда
1 морков
1 корен магданоз
1 корен пащърнак
2 глави лук
1/2 к.ч. олио
сол
Начин на приготвяне
1. Лукът, морковите и картофите се задушават в мазнината и малко вода.
2. Добавят се коренчето пащърнак и магданозът.
3. Долива се гореща вода до необходимото количество.
4. Добавя се киселецът, нарязан на тънки ивички.
5. Елдата се смила предварително на брашно. На тънка струйка се прибавя към супата смляното и разредено с вода брашно.
6. Оставя се да заври и се отмества от огъня.