В сезона на зрелите сочни праскови си заслужава да се насладим на този очарователен изкусителен десерт. Важното е плодовете да са зрели, но не и прекалено меки. В компанията на млени и филирани бадеми сладкишът придобива несравнимо нежен и възхитителен вкус.

Съчетанието на прасковения вкус с дъха на бадемите създава

Продукти за 20 порции:

1 кг праскови
250 г масло
175 г захар
2 пакетчета ванилия
4 яйца
250 г брашно
100 г млени бадеми
1 пакетче бакпулвер
2-3 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
Масло и галета за тавичката

Приготвяне:

Обелете прасковите, почистете ги от костилките и ги нарежете на тънки ленти. Разбъркайте на снежен крем маслото, захарта и ванилията. Отделно разбийте яйцата. Смесете брашнто, бадемите, бакпулвера и ги разбийте с млякото. Полученото тесто разстелете на дъното на намазнена и поръсена с галета тава. Върху този основен слой равномерно наредете лентите праскови. Печете около 45 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Извадете пая от фурната и го поръсете с малко пудра захар и филирани бадеми.