Какво е необходимо (за 6 порции)?
2 филета миньон
3 глави лук
1 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 лимон
балсамов оцет
сол
черен пипер
Как се приготвя?
Филето миньон се реже на шницели, прибавят се солта, черният пипер, смачканият чесън и сокът от лимона. Всичко се смесва добре и се оставя да престои 30 минути.
В тиган се слага зехтинът, а когато се загрее, се слагат шницелите. Пържат се от 15 до 20 минути, след което се вадят.
Лукът се обелва и се реже на кръгчета. Поставя се в същия тиган и се запържва на слаб огън, добавят се солта и балсамовият оцет, а след това и шницелите.
Сервира се незабавно с гарнитура от сварени или задушени картофи.