Продукти за 4 порции:
350 г паста пенне (или макарони по избор)
1 кг тиква, обелена и нарязана на кубчета
1 с.л. зехтин
¼ ч.л. едър лют червен пипер
¼ ч.л. кимион на зърна
150 г меко сирене (козе или според предпочитанията)
50 г кашкавал (или пармезан)
Приготвяне:
Варете пастата и тиквата в подсолена вода 2 минути или докато тиквата и макароните омекнат. Запазете ½ ч.ч. от водата за варене, след което отцедете добре. Сипете зехтина в затоплената тенджера от варенето и добавете едрия лют червен пипер и кимиона. Запържете на слаб огън, като бъркате, за 1 минута. Върнете макароните и тиквата в тенджерата и добавете запазената течност от варенето. Разбъркайте внимателно. Добавете сиренето, подсолете на вкус и разбъркайте добре. Прехвърлете в затоплена фурна за сервиране и поръсете с кашкавала. По желание може да украсите с тънки резенчета пилешко филе. Сервирайте на момента.
Гарнитура от зелена салата е пeрфектно допълнение към това съблазнително средиземноморско блюдо.
Вижте още вкусотии с макарони:
Салата с риба тон, макарони и броколи >>
Макарони с пармезан, тиквички и винегрет >>
Макарони с горгонзола на фурна >>
Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...