Печени франзелени гнезда с бяла риба

Продукти:
500 г филе от бяла риба
200 г кромид
Зелени подправки по избор
150 г кашкавал
Сол и пипер на вкус
400 г франзела
500 мл прясно мляко
1/5 пакетче майонеза
2 с.л. зехтин

Приготвяне:
Нарежете рибата, кромида и зелените подправки на ситно. Овкусете ги със сол и пипер и разбъркайте. Настържете кашкавала. Нарежете франзелите на парчета по 2 см и ги топнете в мляко. Намажете тавичка със зехтина и наредете парченцата франзела. Притиснете с ръка омекналата им среда, за да се образува гнездо и сипете в него рибата с лука. Намажете отгоре с майонеза и запечете за 40-45 минути във фурна на 180 градуса. Поръсете с кашкавала и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Снимка: iamafoodblog.com