Една не толкова традиционна за българската трапеза салата, но ако си я приготвите няма да съжалявате. Класическата комбинация диня и сирене, допълнена от солено-стипчивия вкус на маслините, не само ще влее свежест в лятното ви меню, но ще утоли едновременно и глада, и жаждата ви.
За да се насладите на прохладата и нежността на това лятно изкушение, са ви нужни само три неща: нарязани на малки кубчета парченца диня, сирене и маслини според броя на порциите. Като количество най-големият дял се пада на Нейно Величество Динята. На второ място идва ред на сиренето, и на трето – на почистените от костилките маслини. Няколко капки зехтин върху сиренето и маслините няма да навредят на аромата и още повече на вкуса на тази скромна, и същевременно фантастична, салата.
Може да я сервирате като мезе към ледената мастика или с голяма винена чаша дъхаво бяло вино... ;)