Както ви обещахме, а ние пък бяхме получили специално уверение от шеф-готвач Джузепе Ломушо, споделяме с вас (а той пък сподели само и единствено с ladyzone), рецептата за Baccala alla livornese (Бакала ала Ливорнесе). Ако сте забравили, че ястието беше вдъхновено от един специален човек, може да си припомните:

А за всички, които нямат търпение да разберат как се прави ястието от снимките, ето:

Продукти:
- 250 г филе от риба треска
- 1 скилидка чесън
- 6 – 7 черни маслини
- 200 г доматен сос
- 0,50 г зехтин
- Босилек
- Сол и черен пипер на вкус
- Малко брашно

Начин на приготвяне:
Овалваме рибата в брашното и я изпържваме. В отделен тиган приготвяме соса. Запържваме в зехтин чесъна и маслините, след което добавяме доматения сос. Необходими са 7 минути на бавен огън и за финал добавяме босилека. Когато сосът е напълно готов, прибавяме рибата, усилваме огъня и готвим още една минута.