Освен 4 банана, за тази изкусителна сладурия са ни необходими:
2 листа бутер тесто
2 с.л. мед
1 с.л. сусам
малко масло
500 мл прясно мляко
200 гр шоколад
1.Разстиламе единия лист бутер тесто и го намазваме с масло. Отгоре поставяме другия и леко разточваме. Смесваме меда и сусама, а обелените банани овалваме в получената благина.
2.Кипваме млякото и добавяме шоколада. Разбъркваме с дървена лъжичка докато се стопи.
3.Нарязваме тестото на четири еднакви парченца. В средата на всяко се слага по един банан. Останалият мед разпределяме върху бананите и внимателно затваряме тестото отвсякъде. Получените „калъфчета” пържим до нежно златисто и още горещи ги заливаме с разтопения в млякото шоколад.
4.Поднасяме с пресни плодове, сладолед или плодова салата.