Салата с пиле, грах и спагети
Пригответе на пара или сварете 200 г пресен грах за 4 минути. Междувременно сварете 200 г сушени средно дебели спагети за 3 минути или според указанията на опаковката. Отцедете и смесете спагетите с дресинг, приготвен от 1 с.л. тахан, 2 с.л. слънчогледово олио, 2 с.л. лимон, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. сусамово масло, 1 счукана скилидка чесън и 2 ч.л. настърган пресен корен джинджифил. Охладете спагетите за 15 минути, след което ги разбъркайте с 240 г студено готово пилешко месо, нарязано на тънки ленти, и граха.
Спагети със зеленчуци за двама >>
Пъстра салата с чушки и шунка
Сварете 250 г макарони (например фузили) в тенджера с подсолена вода за 10 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, прехвърлете в голяма купа и разбъркайте, докато са горещи, с 3 с.л. винегрет. Посолете и оставете настрани. Нарежете тънко 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка и 1 малка глава червен лук. Нарежете 100 г висококачествена шунка на тънки ленти. Добавете към макароните заедно със 100 г рукола и разбъркайте внимателно.
Пъстър постен гювеч с кус-кус >>
Салата с пъстърва и мариновани краставички
Сварете 250 г макарони в тенджeра в подсолена вода за 8 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, сложете в голяма купа и ги разбъркайте, още докато са горещи със зелен винегрет, приготвен от 3 с.л. зехтин, настъргана кора от 1 лимон, 3 с.л. пресен магданоз. Посолете и оставете настрани. Раздробете 250 г готово филе от пъстърва. Нарежете на малки кубчета 1 малка маринована краставичка. Разбъркайте с макароните и 1 с.л. отцедени каперси.