Салата с пиле, грах и спагети
Пригответе на пара или сварете 200 г пресен грах за 4 минути. Междувременно сварете 200 г сушени средно дебели спагети за 3 минути или според указанията на опаковката. Отцедете и смесете спагетите с дресинг, приготвен от 1 с.л. тахан, 2 с.л. слънчогледово олио, 2 с.л. лимон, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. сусамово масло, 1 счукана скилидка чесън и 2 ч.л. настърган пресен корен джинджифил. Охладете спагетите за 15 минути, след което ги разбъркайте с 240 г студено готово пилешко месо, нарязано на тънки ленти, и граха.
Спагети със зеленчуци за двама >>
Пъстра салата с чушки и шунка
Сварете 250 г макарони (например фузили) в тенджера с подсолена вода за 10 минути или според указанията на опаковката, докато омекнат. Отцедете, прехвърлете в голяма купа и разбъркайте, докато са горещи, с 3 с.л. винегрет. Посолете и оставете настрани. Нарежете тънко 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка и 1 малка глава червен лук. Нарежете 100 г висококачествена шунка на тънки ленти. Добавете към макароните заедно със 100 г рукола и разбъркайте внимателно.