Цветът на 2018 година е ултравиолетовото, но интериорните дизайнери имат собствено мнение що се отнася до това как ще изглежда тренди кухня на годината. Цветът, който ще придаде изисканост и модерни щрихи на това помещение от дома ви, е черното. И то във всичките му нюанси – от абаноса до най-тъмните нотки на обсидиана. Ако в последните години светлият скандинавски стил царуваше във всяка втора кухня, то специалистите са единодушни - черното е новото бяло.

Първоначалната мисъл, че кухнята ви ще е черна, може и да ви стресне. Още повече, ако пространството, с което разполагате, не е голямо. Напълно вярно е, че тъмните цветове затварят помещенията и ги правят по-малки. Но правилното боравене с цветове и нюанси, както и декорирането са от съществено значение за цялостния вид и усещане в кухнята.


Комбинирайте

Снимка: istockphoto.com


Ако черното ви се струва прекалено тъмен и затварящ помещението цвят, помнете, че не е задължително всичко в него да е черно. Така например вратите на шкафовете могат да са черни, но плотът, бар столовете и етажерките да са в съвсем различен цвят – например бяло или естествени дървесни нотки.


Декорирайте с различни цветове
Ако решите цялата кухня да е в тъмно и това се окаже грешен подход според вашите виждания за интериор, то винаги можете да добавите цветни акценти – приборите, дъската за рязане, подложките за хранене, кърпите за чинии, фруктиерата, могат да бъдат решени в нежни пастелни цветове.


Тъмни електроуреди и мивка

Снимка: istockphoto.com


Много световни марки, водещи в производството на електроуреди, вече пуснаха на пазара специални черни серии за кухня – черна мивка, абсорбатор, хладилник, фурна. Това също е вариант да придадете на любимото си място за готвене модерен вид.


Използвайте тъмни цветове за стените

Снимка: istockphoto.com


Интериорното решение звучи дръзко, но със сигурност е ефектно. Това не означава, че най-любимата ви стена в кухнята трябва да се превърне в чисто черно платно. Нюанси на тъмносивото също са подходящи в случая.


Подът и плочките могат да се превърнат в основен акцент

Снимка: istockphoto.com


Ако не планирате смяна на кухненските шкафове и електроуреди, то в черен акцент в кухнята могат да се превърнат плочките и подът.