Хората, които имат котки, знаят че са само гости в дома на домашните си любимци - ето как се ражда "House for Booklovers and Cats" от архитектурно студио BFDO Architects

Най-специална е дневната на дома в нюйоркския квартал Бруклин, където библиотеките за книги са така проектирани, че да отговарят на изискванията за игра на котките на двойката - актриса/поетеса/професор и нейния съпруг, директор на центъра за литература и поезия към Библиотеката на Конгреса (де факто националната библиотека на САЩ).

Специалните отвори над белите библиотеки позволяват на котките безпроблемно да лавират между етажите на къщата, така че никога да не им е скучно - от хола на първия етаж директно в спалнята на горния.

Единствено приземният етаж е зона "без котки", като е предназначен за приемане на гости и позволява излизане към външния двор. Защото това все пак къща за хора ли е или къща за котки?

Разходете се из нея от снимките в галерията апо-горе, като можете да видите още любопитна информация за проекта в сайта на BFDO Architects.