Напоследък всички силно се разпалиха около колаборацията на дизайнера Върджил Абло с шведския мебелен гигант ИКЕА, която роди лимитирана колекция от мебели и аксесоари за дома. Но не само създателят на Off-White има интересни идеи като светещата Мона Лиза и зеления килим с надпис "Мокра трева"...

Сега нов диван, роден от колаборацията между художника, архитект и мебелен дизайнер Хари Нуриев и парижката модна къща Balenciaga, дава "храна за размисъл" относно екологичния отпечатък, който фешън индустрия оставя върху планетата.

Диванът е пълен с дефектни и неизползвани дрехи от складовете на Balenciaga, натъпкани в прозрачен винил. Идеята е да привлече не само вниманието в хола на дома, но и за отпадъците, които модната индустрия не спира да бълва.

Сам по себе си еко активист, Нуриев вижда Balenciaga като свой естествен партньор за проекта, а когато се среща с творческия екип на френската модна къща, той предлага да работи върху продукт, съсредоточен върху устойчивостта. 

Международният панаир на дизайна Design Miami тази година можете да посетите от 3 до 8 декември в Маями. Повече вижте в новия брой на Vogue.