Ако по една или друга причина това лято ще пропуснете да идете на море или планина – не се отчайвайте. Има много начини да направите лятото си много хубаво, при това на балкона.

1. Зелена точка - растения, които обичат много слънце

За да не бъде терасата ви просто парче бетон на открито, „оцветете” я в зелено. Поставете такива растения, които не са капризни, чувстват се добре на силна слънчева светлина и развиват достатъчно богата листна маса, за да създадат ведро усещане за окото. Бегониите са много издръжливи под жаркото слънце. На високи температури виреят и цветето пламъче, паричката, мушкато, калдаръмче, сакъз и кактуси. Поливайте цветята рано сутрин или вечер, след като слънцето залезе. Дори да ви изглеждат много клюмнали през деня, не се опитвайте да ги спасявате с вода. Тя ще привлече слънчевите лъчи и те могат да изгорят цветовете и листата на цветята.

2. Място за събиране на тен

Лятото е времето, в което интензивно събираме тен. Направете си своето приятно кътче за това със сгъваем шезлонг с памучна седалка на сини и бели ивици (те визуално ще ви напомнят за морето); постелка за йога на земята или мек пуф.3. Ако ти не идеш при морето – доведи морето при себе си

Надуйте малък латексов басейн, напълнете го с вода и я оставете да се стопли на слънце. Към водата може да добавите етерични масла, соли, билки – мащерка, лайка, розови листенца, орехова шума, за да стане още по-ароматна и лековита. Може да потапяте крака всеки път, когато искате да се разхладите или да напълните шише с пулверизатор и да пръскате по цялото си тяло за освежаване. Ако не обичате да се мокрите много, поставяйте само по няколко разхлаждащи капки на китките, деколтето и свивката на лактите.

4. Мозайка от миди

Някъде из дома ви не се ли търкалят донесени от предишни морета миди и рапани? Вместо да се чудите къде да ги поставите и как да бършете праха от тях, направете си мозайка на балкона. Трудоемко е, но резултатите са фантастични. Нужно ви е лепило за плочки, малко вода, фугираща смес, шпакла и гъба. Направете мозайката на някоя от стените на терасата, на нивото на очите ви. Така винаги, когато я погледнете, морските спомени ще са пред вас. Разтворете лепилото в малко вода, нанесете го с шпатулата на избраното място и залепете мидите с леко притискане. След като лепилото изсъхне, фугирайте около мидите, за да стане мозайка със завършен вид.

5. Усещане за планина - изкуствена трева

Ако не мечтаете за златистия пясък на морето, а за свежото зелено на планината, доставете си я чрез допир и цвят. Може да застелете терасата с изкуствена трева. Предлагат се различни модели от такива в цвят лайм и много фини нишки, до тъмнозелено настилка, имитираща много дълга и гъста трева. Усещането на стъпваш бос върху такава настилка е особено приятно.