Кубчетата лед, които охлаждат питието ни през лятото са класика. Може да добавите малко повече атрактивност към вида им, ако замразите различни цветове плодови сокове на слоеве или добавите ядливи цветя. В магазинната мрежа се предлагат и много интересни форми за замразяване, различни от стандартните кубчета - черепи, китари и др. И макар да знаем, че накрая всичко става на вода, с тях определено ще впечатлите гостите на лятното си парти. 

Представяме ви един още по-атрактивен начин за охлаждане на летните напитки - лед около бутилката. Вместо да разреждате питието си и да променяте вкуса му, може да поддържате течността в постоянно ниска температура, като я сложите в ледено легло. 

Как се прави?

Нужни са ви два съда, като единият да е по-малък и да може да влиза в другия със свободно пространство минимум 2 см. Именно това пространство се запълва с вода, в която трябва да разстелете цветни листчета, клонки, цветове и друга украса. Поставете и двата съда във фризера, докато водата се заледи. 

Друг вариант е в по-широкия и висок съд да поставите бутилката и да запълните пространството около нея с вода. Поставяйки я във фризера охлаждате  течността в нея и правите ледена кофа едновременно.

Когато сервирате замразената форма и бутилката, не забравяйте да я поставите върху подложка с ръб, за да може да се събират капчиците вода от размразяването.