Поддържането на дома перфектно чист, на храната - идеално вкусна и на цялото семейство - здрави и щастливи не е лесна работа. Но това е работата на жената, която е и домакиня. За щастие креативността на дизайнерите работи именно в нейна полза. Представяме ви 20 изобретения, които превръщат живота на домакинята в песен, така че вместо да губи времето си в изморително чистене и готвене, просто да попее. 

1. Килимче с аларма
Всички знаем, че ранното ставане е трудно. Много по-лесно е просто да протегнеш ръка и да спреш алармата. Но времето не чака, а лети! Килимчето ще спре да звъни само когато стъпите върху него – сигурен знак, че сте будни.

2. Желе за почистване на релефни повърхности
Цветна смес, с която може да почистите и най-труднодостъпните места. Мека й консистенция позволява на желето да проникне и в най-малките пролуки, където, за ужас на домакинята, се събира много прах.

Снимка: Amazon

3. Дъска за гладене и огледало
Практично и заемащо малко място. Ориентирано към една от основните грижи на жената – нейния тоалет. От едната страна е дъска за гладене, след това само обръщате и може да видите как изглеждате облечена във вече изгладената дреха.

4. Олио в спрей за омазняване на повърхности и съдове против залепване на печива
Край на мазането с четка, пръсти или сгъната салфетка

5. Държач за лак за нокти
За да не се разхожда шишенцето по цялата маса, а бързо и лесно да си направите приятен маникюр.

Снимка: Pinterest.com

6. Мрежички за пране на сутиени и мрежи за съхнене на обувки

Снимка: Amazon7. Разклонители за краката на масата
Контактите в един дом никога не са достатъчни за всички уреди, които влизат в употреба на домакинята. С тези разклонители не ще имате още източници на електричество, но и ще сте сигурни, че краката на масата няма да надраскат паркета.

Снимка: Amazon

8. Светещи пантофки
Когато ставате през нощта до тоалетна, дори няма нужда да святкате лампата.

9. Водоустойчива клавиатура
Изключително лесна за почистване - пестите от време и препарати.

10. Шапка-чадър за къпане на бебета и деца
Само който не се е опитвал да изкъпе дете на възраст от 1 до 3 години, може да си помисли, че това е излишна вещ. Шапката създава навесче и водните струи не капят по лицето на детето. Така къпането минава спокойно, без излишни ревове и неспокойствие. Да, можело да бъде и лесно!

11. Контейнери за компостиране
Поставени на балкона, те са удобен начин винаги да имате под ръка тор за стайните растения. В тях може да изхвърляте и почти всички кухненски отпадъци.

12. Поставка за бъркалки и прибори
След като опитате дали манджата е готова с малка гребка на върха на лъжицата, се чудите къде да я оставите - хем вече е мръсна, хем пак ще я използвате. Поставките на прибори, под формата на по-големи лъжици или друго, са изключително удобни за целта.

13. Допълнителни тапи за вино
В края на работния ден и малко преди да започне домакинската работа, жената си отваря бутилка вино и пива от чашата, докато готви. Но какво да направи с оставащото вино в бутилката? тапата от бутилката обикновено набъбва след като е била извадена и трудно се поставя втори път. Просто я затваря с допълнителна тапа и така виното остава правилно съхранено до следващия път. 

14. Мобилна батерия за телефон
Изключително полезно устройство, докато пътувате, или сте забравили да заредите телефона си, улисани в работа, а спешно излизате от дома.

15. Белачки
За да обелите лесно и бързо кората на пъпеша, например.

Снимка: Amazon

16. Релефни точилки
С тях бързо и лесно може да направите атрактивни сладки. Не е нужно нищо друго, освен обикновено тесто и подобна точилка, с която да направите супер интересен релеф.

17. Стъргало за царевица
Ако имате нужда от малко царевица за салатата, но не ви се рони зрънце по зрънце. 

Снимка: Amazon

18. Разделител за сурови яйца
Това е едно от нещата, които всеки добър кулинар трябва да усвои. Ако обаче все не ви се получава, този уред ще помогне. Със същия успех може да използвате и обикновено пластмасово шише от минерална вода. 

Снимка: Amazon19. Мерителни лъжички
Често в рецептите количествата продукти се описват в чаени чаши или супени лъжици. за съжаление тези мерки не са точни и ястието може да не се получи добре. Мерителните лъжички събират точно определени грамове от продуктите, което означава само едно - чудесен сладкиш накрая! 

Снимка: Amazon

20. Мини плейъри
За да бъде домакинската работа песен, трябва да има кой да я свири.