След като една бурна и драматична откъм събития година е към края си, предстоящият празничен сезон представя нова година и надежда за свежо начало. Важно е да помним, че предизвикателствата, които срещаме днес, ще избледнеят с времето и животът ще се върне към нормалното. Това е съобщение, което Лиъм Галахър улавя в емоционалния си нов сингъл "All You’re Dreaming Of".

Думите на Лиъм удрят директно в сърцето, изразявайки вихрушка от емоции с елегантна яснота: "What are you dreaming of? / Is It the kind of love that’ll be there when the world is at its worst?". Бъдейки отличителен белег в соло кариерата му, гласът му резонира с уязвимост. Тежестта на тези емоции е увеличена от интимността на продукта: замислено пиано, откриващо силата на този текст, придружено от духови инструменти. 

Песента се появи през лятото, след като Лиъм даде неочаквана идея, създадена от съвместния му автор - Саймън Олдред, носител на награда Ivor Novello. След това песента бива продуцирана от Андрю Уайт, който си е колаборирал с Лиъм и по двата му оглавяващи класации албуми. 

Лиъм коментира така: "All You’re Dreaming Of" е незабавна класика, перфектна за това време на годината. Имайки предвид годината, която всички имахме, се надявам песента да донесе така необходимите любов и надежда. Бинг Кросби щеше да е много горд."

"All You’re Dreaming Of" ще бъде издадена и на плоча на 18 декември. Тя ще излезе на 7-инчова черна и 12-инчова бяла плоча, последната от които ексклузивно ще съдържа оригиналното демо на песента. Червена 7-инчова плоча е налична само на официалния магазин на Лиъм Галахър. Б страната на всеки формат е гравирана с  изображение-звезда и уникална част от текста на песента. 

Чистите приходи от всяко изтегляне и всеки стрийм в дигиталните платформи ще отидат за благотворителната организация Action For Children - от деня на излизането на песендта до 31 декември 2020 г.

С над 476 служби в общностите в Обединеното Кралство, Action for Children осигуряват практична и емоционална подкрепа на децата и младите хора, както и се убеждават че гласовете им са чути. Кризата от COVID-19 тази година направиха живота по-труден от всякога за уязвимите деца и семейства, и екипите на предните линии на благотворителната организация работят неуморно за да ги подкрепят.  

Снимка: Getty Images

Лиъм Галахър ще направи библейско завръщане в събота (5 декември) с "Down By The River Thames". Единственото по рода си събитие на живо ще покаже Лиъм, придружен от цялата си банда за пътуване с баржа по река Темза. Шоуто ще включи емблематични песни, любими на феновете такива и няколко изненади от соло кариерата му и от легендарното време с "Оейзис" – някои от които не е изпълнявал с години. 

"Down By The River" ще бъде стриймвана глобално, ексклузивно по MelodyVR, като билети са достъпни тук.