Започваме с едно предложение за най-малките киномани, а защо не и за порасналите вече деца. Само четири години след като покориха сърцата ни, малките Тролчета се завръщат на екран. Този път, те ще ни отведат на приключение между шест земи, а на всяка от тях ще слушаме различна музика.

Но няма да липсват и напрегнати моменти – Кралица Барб, която е част от кралското потекло на хард-рока, ще се опита да унищожи всички останали стилове музика. А единствените, които могат да я спрат са Попи и Клон.

A oт веселия свят на анимацията нека минем и към по-сериозните теми. Звездата на английското кино Джъд Лоу се завръща на екран за лимитирания сериал „Третият ден“, за да се въплъти в образа на Сам – мъж привлечен от мистериозен остров край Англия, чиито жители са готови на всичко, за да запазят традициите си.

Във втората част на поредицата ще видим и Наоми Харис в ролята на Хелън - жена отритната от обществото, която пристига на острова, за да намери някои отговори, но се оказва замесена в битка, от която зависи съдбата на всички. Сериалът може да бъде гледан в платформата HBO GO.

И понеже говорим за именити актьори, ето че и Лиъм Нийсън ще ни зарадва с нов филм - "Честен крадец". И както можете да се досетите, отново ще сме свидетели на много екшън. Този път Нийсън е Том Картър – банков обирджия, който наскоро е откраднал милиони долари.

За късмет обаче той се влюбва и решава да изчисти името си и да се оттегли от престъпния бизнес. Пътят пред него обаче е дълъг, а по петите му са ФБР. Ще се измъкне ли жив Том – ще разберем още другата седмица.

Снимка: bTV Studios

Накрая ви предлагаме и една история, вдъхновена от реални събития. Документалният филм на стрийминг платформата Netflix „Агенти на хаоса“, който разглежда намесата на Русия в президентските избори на САЩ през 2016 г. и изследва сложните планове да се подкопае демокрацията на страната. Носителят на награди „Оскар“ и „Емми“ Алекс Гибни създава лентата в две части, а в нея са включени много непоказвани досега кадри.  

Снимка: NETFLIX