Италианският дизайнер Джорджо Армани изпрати послание за устойчивост, представяйки новата модна колекция на Emporio Armani есен/зима 2020, за която казва, че е вдъхновена от млади жени със силна воля.

Ревюто премина днес (21 февруари) в рамките на Седмицата на модата в Милано.

Шоуто беше открито с текст над модния подиум, който гласи: "Казвам ДА на рециклирането", преди моделите да дефилират на подиума.

85-годишният дизайнер кръсти есенната си колекция "Бъди стихотворение", обличайки моделите си в черно и бяло, като някои визии се предлагат в нюанси на зелено и синьо. Армани остава верен на семплия си и ненатрапчив външен вид, запазвайки силуетите свободни и изчистени. Обувките са предимно с връзки, а чантите - малки.

"Жената на Emporio Armani е волна, еклектична и смела в решенията си. С малко зачитане на световните правила, тя е млада жена, която се озадачава и учудва. Играейки с модата и пишейки свои собствени правила, тя показва, че това наистина е така", гласи информация на модната къща.

Джорджо Армани основава марката си през 1975 г. и я превръща в световен бранд. Дизайнерът ще представи колекцията есен/зима 2020 за основната си линия Giorgio Armani в неделя (23 февруари).