През уикенда беше представена новата модна колекция на американския дизайнер Томи Хилфигър в сътрудничество с шампиона от "Формула 1" Люис Хамилтън и певицата H.E.R., които поставят устойчивостта на преден план.

Модното ревю на Хилфигър премина в лондонската галерия "Тейт Модърн", като дизайнът на унисекс колекцията за мъже и жени е вдъхновен от уличния шик и стил.

"Като компания за нас е приоритет да станем устойчиви, така че работим много здраво всеки ден, за да ставаме все по-устойчиви. Ние все още не сме там, където бихме желали да бъдем, защото не можем да кажем, че сме 100% устойчиви, но вървим към това", каза модният дизайнер Томи Хилфигър.

Сътрудничеството на Хилфигър с Хамилтън е за четвърта година, като дизайнерът сега си партнира и с американската певица и носителка на "Грами" H.E.R. за модните творения с оувърсайз размери, украсени с думите "единство" и "лоялност". В колекцията повечето от дизайните са съставени от по-устойчиви материали, както и чрез партньорства, намаляващи отрицателното въздействие върху веригите за доставка.

"Смятам, че се променяш с всяка година. Мисля, че просто винаги се стремиш да бъдеш по-добър, винаги търсиш по-добро въздействие върху света. Имаме невероятна платформа, където наистина можем да помогнем с промяна. Фактът е, че в момента целият свят се намира в истинска криза. Станах веган преди близо три години, за да намаля въздействието, което оказвам върху околната среда. Но също така смятам и че в модната индустрия има доста работа, която може да се свърши с всички тези марки. Искам да създадем ефект, който се надяваме, че ще насърчи останалите да тръгнат по нашите стъпки", казва британският състезател от "Формула 1" Люис Хамилтън.

Модното ревю премина в стил "виж сега, купи сега", като представените тоалети бяха достъпни веднага за закупуване от потребителите.

Марката Tommy Hilfiger, собственост на модния гигант PVH Corp, е едно от най-известните имена в модния бизнес, като има над 1600 търговски обекта в Северна Америка, Европа и Азия.