За тенденциите в грима за лято 2021 гримьорът Кирил Гуцов разказва:

"Тенденциите в грима за лято 2021 са целуната от слънцето кожа. Няма различна тенденция, всяка година тенденциите са едни и същи, както за зимата, така и за лятото, едно и също е. Просто се пречупва през нова призма.

Снимка: Евгений Милов

Тази година кожата трябва да изглежда мокра. Ако миналата година кожата оставаше матова, но определени зони стояха мокри, тази година цялото лице е мокро, което, от една страна, не ми харесва, признавам си, защото е много непрактично в ежедневието.

Снимка: Евгений Милов

Цветните акценти, цветът. В България не сме все още смели, не знам защо не обичаме цвят. Но цветът е нещото, което те прави различен в грима. Ставаш човекът акцент". 

Непрактичните и неприложими в ежедневието тенденции

"Много са непрактични някои. Например, тази арт очна линия, която споменах по-рано. На 40 градуса навън ще ти викат Круела Девил.

Непрактични тенденции са мокрият клепач. Не можеш да ходиш с мазен клепач през лятото. То е много красиво за снимка, но хората трябва да селектират снимковата тенденци и тенденцията, която трябва да остане в ежедневието. 

Fluffy веждите са нещо, което аз харесвам, но на снимка. Това в ежедневието да видиш тия рошави вежди нагоре, ламинирани. До такава степен натурално, че то изглежда неестествено. Много е странно как ще тръгнем в тази посока – да е толкова натурално, че е неестествено".

Основният съвет, който Кирил дава като грижа за кожата през лятото е основно използването на слънцезащита.

 

Снимка: Евгений Милов

Tриковете, които една заета жена може да приложи в ежедневието си според гримьора:

  • Ползването на коректор, особено за хората, които имат тъмни кръгове
  • Спирала 
  • Бронзираща пудра, нанесена под формата на цифрата 3, за да ти създаде тен на челото, да ти подчертае скулата и да ти направи челюстта по-изразителна.

Грешки, които една жена допуска, когато се гримира, и как може да ги избегне:

"Виждам хора, които много се разпиляват, не се познават. Не може да си жена с мазна кожа, мазна, и идеята за bb крем да ти е основна, да си искаш да си нанесеш bb крем, защото си чула някъде в интернет бюти инфлуенсърка, тя посъветва да ползваме bb крем на еди коя си марка. А той е мазен. И мазно върху мазно какво носи? Пъпки. Хората много не се познават.

За да ползваш нещо, което е за теб, трябва да си сбъркал няколко пъти, колкото и да не ми е приятно да го призная. Всеки бърка, дори в грижата си за косата. Бъркаш, просто правиш грешки, за да се научиш, кое е правилното за теб", категоричен е Кирил.

Целия разговор, от който ще разберете и кои са основните правила, които една дама трябва да следва при посещение на официално събитие, чуйте във видеото.

Още за Кирил Гуцов: