Кирил Гуцов е познат на аудиторията като един от най-добрите гримьори в България и един от най-добрите инфлуенсъри. За пътя към това да бъде на топ ниво в професията си, Кирил споделя, че трябва много да се следят тенденциите и трябва да се познава добре какво предлага пазарът. Много е интересен начинът, по който е започнал да се занимава с грим обаче.

Снимка: Евгений Милов

"Бях редактор в „Мода и красота”, едно уеб издание. Като започнеш да се развиваш в едни среди, хората са те чули – от тоя, от оня, някъде се е говорило за теб. И така, отивам на майка ми и баща ми да им купувам подаръци за Коледа. И дойде до мен една дама. Каза: „Здравейте! Искаме да станете гримьор за нашата марка”. И аз малко като по филмите - както са намерени Наоми Кембъл, Кейт Мос, на витрините, така и аз – на витрина намерен. Първият ми грим беше на подиум, където минаваха много хора. Първите очни линии ги правих кардиограми, все едно рисувах как им бие сърцето по очите. Но във времето се ошлайфаш и ставаш мастър, в това, което правиш", категоричен е Кирил.

Местата, на които получава най-много знания за грима, са две – неговият ментор в грима Ваня Русева и социалните мрежи. Гримовете, които най-много го впечатляват са тези, които са запомнящи се.

"Гримовете, които днес ме впечатляват, са такива, които много характеризират, създават ти спомен. Като си затвориш очите и да го виждаш отново и отново. Така се заражда тенденцията. Например сега графическите очни линии, които излизат от рамката на окото и влизат отново от горната страна на клепача", казва гримьорът .

Кирил дава пример с една от поп иконите, които диктуват тенденциите в грима в момента - Ариана Гранде: "Спомням си, че като излезе Positions, мисля, че се казва песента на Ариана Гранде, в която е така президентша, тя е с един cut crease върху клепача, който толкова запомнящ се изглежда, толкова неутрален, но ти запомняш как изглежда и искаш да го пресъздадеш вече върху някоя клиентка".

"Обичам гримът да е такъв, че да се виждат и порички, да се виждат и естествената рошавост на веждите - признава още Кирил. - Обичам да се виждат детайлите от едно лице, такова каквото си е то, защото иначе хората ще го запомнят, като това приложение фейсап, с което в момента всички се подиграват на жените, че изглеждат едни и същи. Не искам гримът да прави едни и същи лица, затова смятам, че българската индустрия все още я владеят личностите, а не я владеят гримьорите. А трябва да е обратното: гримьорът да създава тенденцията, а не личностите - в грима".

Попитахме Кирил Гуцов дали скоро не би пуснал своя линия гримове. Разбрахме, че е на път съвсем скоро да пусне своя първи продукт, който показа за пръв път пред нашата камера.

Снимка: Евгений Милов

"Пускам продукт, който е в колаборация с български бранд. Известни са със своите лавандулови износи за света. Създадох маска за лице с моите любими съставки. Съставките, които понасят много добре на кожата, на всеки тип кожа. Не исках да създавам продукт, който е за конкретен тип кожа, а със съставки, които ми помагат на мен да бъда активен през деня. Съставки, които отнемат от умората ми, отнемат от сивотата, отнемат от т. нар. "смуглост" на лицето. Това, което прави лицето да изглежда тъжно, да изглежда уморено, недоспало".

За финал Кирил сподели и една своя мечта: "Мечтая да видя световно известни инфлуенсъри да си вземат мой продукт и да кажат: "О, пробвах това, идва от България, много е интересно като състав".

Целия разговор с гримьора гледайте във видеото в началото. А откъде черпи вдъхновение и коя българска личност наистина го е впечатлила чуйте от него тук:

Очаквайте видео със съвети за грима и кожата, какви са тенденциите в момента и какво е инфлуенсърството за Кирил.