Най-новият блестящ модел за кожа през лятото, който превзема Инстаграм, идва от един малко очакван източник: делфините. Понятието "делфинска кожа", идва от гримьорката Мери Филипс, посланик на Iconic London, която е в основата на тенденцията. Следвайки тази тенденция, кожата на лицето ви ще изглежда като току-що потопена във водата - гладка, целуната от слънцето и сякаш леко хлъзгава.

Как се постига този ефект?


Подготовка за кожата

Въпреки че това е по-скоро тенденция, насочена към грима, е хубаво кожата да има своята добра основа. Това е ключът към максимален лъчезарен и гладък вид. Освежете тена си и засилете естественото си излъчване чрез ексфолиране. Може да си направите лек пилинг или да ексфолирате добре. Важно е горният слой с мъртви клетки да бъде отстранен.

След ексфолиране е добре да се погрижите за хидратирането на кожата. За целта използвайте маска или сухо олио. Важно е да хидратирате в дълбочина, а не просто да омазните горния слой на епидермиса. За максимален бляскав ефект използвайте олио със светлоотразителни перли или овлажнител с озаряващи частици. 

ОСНОВА

Ефектът кожа на делфин се постига слой по слой. След като сте подготвили кожата си, продължете с основата. Ако сте с мазна кожа, използвайте матова основа. Във всички други случаи използвайте такава с фин сатенен завършек.

ЕФЕКТЪТ ДЕЛФИН

Ефектът тук идва от добавянето на блясък, но целта не е да изглеждате като потопени в олио. Затова от продуктите се добавя и се акцентира основно на естествено високите точки на лицето - върха на носа, зоната между веждите, костта под веждите, слепоочията, върховете на скулите и брадичката са идеални за това. Трябва да избягвате да поставяте сияние около носа и челото. 

Започнете с крем или хайлайтър на прах.

Тайната тук е да добавите кристално чист балсам или гланц отгоре, за да ви придадете този блясък, наподобяващ кожа на делфин. Може да сложите няколко слоя, в зависимост от това как точно стои на кожата ви. Можете да използвате дори прозрачен блясък за устни от стикче или шише.

Dolphin skin наистина е интересен начин кожата ви да изглежда сочна и жизнена. Блясъкът добавя свежест и е типична лятна визия.