Хитри козметични съвети описват как може да се използва глос за устни върху клепача. Но с него само ще си докарате лепкава кожа и грим без дълготрайност. Глосовете за клепачи са така разработени, че липсва тази неприятна лепкавост.

Снимка: iStock

За да получите секси визия, с лъскавина, дълбочина на окото и секси загадъчност, имате нужда от 4 основни продукта:

Черна очна линия – поставя се ултра тънко

Тъмнокафяв молив - в самата основа на миглите

Блясък на восъчна основа – нанася се с пръсти и се размазва кафявата линия на молива нагоре по клепача.

Глос с бронзиращ ефект – нанася се повече на външния ъгъл на окото.

Прозрачният, неутрален на цвят глос стои най-добре върху матова кожа. Ако поставите само от него върху клепачите, без цветни сенки, комбинирайте с изобилие от спирала върху миглите. Нанесете матово червило.

Гланцираните клепачи са чудесен избор за летен грим - придават свеж и сочен вид. Може да нанесете само глос или да го поставите като завършващ слой върху цветни, прахообразни сенки. 

Важни съвети, за да поставите глоса на клепачите добре

Добра основа (база) за сенки  - тя ще направи грима дълготраен. Има варианти в суха, кремообразна и течна консистенция. Може да изберете според типа на кожата си. Базата за сенки е водоустойчива. 

Не нанасяйте върху сгъвката на клепача. Поставете глос по цялата му повърхност, но оставете точно тази тънка линия без продукт.

За по-голяма прецизност се използва четка за грим със скосен връх. С нея вземете малко от глоса – директно от шишенцето или от неговата четка, и нанесете във вътрешния ъгъл на окото. Внимавайте да не нацапате външните стени на носа. 

За по-отворен поглед – нанесете глос само във външния ъгъл на окото.

Снимка: Pinterest.com