В това видео с гримьора Кирил Гуцов говорим за инфлуенсърството и какво означава за него да бъде жури в модно риалити.

"Какво разбираме под думата "инфлуенсър" е според мен въпросът. За мен инфлуенсър е човек, който има професия. Човек, било то модел, сценарист, режисьор, аниматор – има някаква професия, която показва в толкова разгърнати детайли, че на хората наистина им е интересно. Ако решиш да си професионалист в тази сфера, трябва да имаш какво да дадеш. За мен да се снимаш с хубави дрехи и хубаво лице не те прави инфлуенсър, за мен ти си едно просто хубаво лице с хубави дрехи, които марките искат да ти дават, това си ти.

Едно от най-големите неща, които съм постигнал като инфлуенсър, е едно събитие преди една година, когато аз си тръгнах разплакан, защото имах толкова много емоции в главата си. Идваха хора, които ти носят баница, които ти носят продукти, които те са бъркали вкъщи, хора, които да видят какво точно ще им представиш ти, какво е тяхното лице. Да те търсят, да те търсят като личност, която да им даде правилните съвети накъде са се запътили те в грима си и в грижата си за кожата. И това е нещо, което ми остава толкова ясен спомен, че сигурно ще се сещам, докато остарея", разказва гримьорът. 

Кирил е част от журито на модното уеб риалити „Моят стил”. Споделя, че най-много оценки дава на себе си и се опитва да бъде обективен.

"Надявам се хората, които гледат предаването „Моят стил”, да се научат да приемат хората със своите различия. Всеки човек е много различен и за мен едно от нещата, които показват зрялост у един човек, е да можеш да оценяваш човека в неговото различие". 

Решава да стане инфлуенсър, за да показва истинската същност на неща, за които "в интернет се пишат митове".

"Много е сложно да представиш нещо, което е много гадна тема, например акнето, кой му е приятно да слуша за акнето, как се появява, защо се заражда и да се разтягат едни дълги материали, в които хората трябва да те слушат и да казват: О да аз имах акне през 2003 година. Не, хората искат да чуят как да се справиш с това нещо. И то забавно. Да говориш за дерматит, как може да ти е забавен дерматитът? Но има начини, чрез продукти, просто да направиш демонстрация, която да е приятна за окото, да си кажеш: "ей да, виж това помагало за дерматит". И така се превърнах в инфлуенсър - започнах да показвам неща, за които в интернет се говореха някакви пълни пародии".

Някои от характерните черти в профила на Кирил са топ класациите, които пуска всяка седмица, и тематичните му лайв чатове. Темата на един от последните му лайфове е „Витамините и кожата”. Кирил определя влиянието на витамините като изключително важно за нашата кожа и тя може значително да се подобри, ако знаем как да ги използваме.

"Всеки човек има проблем, аз имам проблем със сиянието на кожата, на мен кожата ми е сивкава, затова имам нужда от витамин С, затова ако не използвам в грижата си за кожата", споделя той.

Според Кирил най-големите предизвикателства пред това да е гримьор и инфлуенсър е всъщност времето. Плановете му за лятото са професионални, но се опитва да ги съчетае и с почивка. Спомена и за един много интересен феномен.

"Това е годината, в която имам най-много булки. Това е много странен момент в живота ми в момента, защото досега съм имал няколко. Примерно лятото да имаш 5-6 сватби. Сега, до момента, откакто са ни отворили, от началото на май, когато вече е разрешено да се женят хората, досега съм ги преброил 16 сватби и тепърва ми предстоят още толкова", казва гримьорът.