Ако се събуждате трудно, усещате, че нямате тонус или настроението ви е лошо, има една бърза техника, с която може да промените всичко това. 

Нормално е през зимните месеци тонусът ни да намалее. Температурите се понижават, часовете, в които е светло и можем да сме навън, също са по-малко. А това пряко влияе както на настроението ни, така и на енергията.

Снимка: iStock

Попи Делбридж, специалист по уелнес и здравословен начин на живот, препоръчва техника с потупване, която е лесна и отнема само три минути. Според нея тя може да накара всеки човек да се почувства по-енергичен и по-мотивиран, както и да се събужда по-лесно сутрини.

Какво е бързо потупване и защо ни прави щастливи?

"Бързото потупване е начин да повишите настроението си и да облекчите стреса. Има клинични изследвания, които доказват, че потупването намалява тревожността с до 43% и че нивата на щастие могат да бъдат повишени, но също така това ни мотивира, когато се чувстваме по-малко енергични."

Можем да използваме потупването, за да се заредим с енергия и да се мотивираме само за няколко минути, като го вмъкнем в ежедневието ви.

Снимка: istockphoto.com

Според специалиста е достатъчно да правим кратки потупвания с пръсти на различни места по тялото си - вътрешната страна на ръцете от китките до лакътя, слепоочието, врата и деколтето.

Това действа и като нежен масаж. 

Как точно се прави - показва Марти Иванова, майстор практик по енергийна психология, специалист по ТЕС и холистичен терапевт във видеото. 

 

Още трикове за събуждане:

Ваня Висарионова показва и комплекс много приятни упражнения за събуждане