Модната дизайнерка Жени Живкова гостува в студиото на предаването "Тази събота и неделя" по bTV, за да представи актуалните тенденции в модата през есенния сезон на 2020 г.

"Модерното през есента и зимата ще са пепитените костюми, рокли и манта. Също така съчетанието на пепит с каре и цветните карета с червено, черно и бежово. Това е хитът според мен и най-вече на него съм заложила в моята колекция", казва Жени Живкова.

"Новото в тази колекция е, че започвам да произвеждам спортни облекла, които засега са единични бройки и са леко бутикови. Искам да видя дали биха се харесали, за да стартира серийно производство – спортни клинове и блузони. За да са на по-приемливи цени, те трябва да са произведени серийно, а не в единични бройки. Пандемията ме провокира отново да се върна към тези облекла, тъй като преди години съм правила по-спортни облекла, но после преустанових", допълни тя.

"Сега отново заложих на тях – те са с бродирани детайли на различни места – кантове по ръкавите, биета по жилетките, също така и по панталоните, Бродерията е на три езика – на кирилица, латиница и китайски йероглифи. Пише Жени Стил и това е една моя разработка от преди повече от 20 години – бях направила цяла серия от облекла с тези бродерии – сега се върнах към тази бродерия. Има го разработено и на японски език – Станислава Цалова ми помогна да бъде преведено", казва модната дизайнерка.

Жени Живкова сподели и за общия професионален път, който споделят с дъщеря й Андреа.

"Андреа ми помага много и за стайлинга по време на фотосесии – дава много идеи. Тя работи основно за сайта. По нейно настояване направихме редизайн на сайта на онлайн магазина. Сега работи и за разработването на Инстаграм и Фейсбук профилите", казва Жени Живкова.

"Тя категорично засега иска да бъде тук в България. След като направи бакалавърската си степен в института Марангони в Лондон, категорично каза, че иска да завърши магистратура тук и завърши Стайлинг в НБУ. Миналата година се дипломира", допълни тя.

Вижте във видеото по-горе какво още каза Жени Живкова в предаването "Тази събота и неделя" по bTV , както и цялото интервю в сайта на bTV.