Ladyzone.bg: Какво ви подтикна да изготвите колекция дамско облекло в ежедневен стил?

Евгения Живкова: Дамите обичат да изтъкват своята женственост. По този начин се чувстват по-уверени и красиви. Точно тези жени ме вдъхновиха за новата ми колекция.

Кои са основните акценти, характерни за официалните тоалети, които можем да разпознаем в новата ви колекция?

Характерно за облеклата това лято е, че са изработени от платове облагородени с флорални принтове. Същите тези са изработени върху различни видове материи, включително тафта, шифон, памучно и копринено трико. Идеята ми е жената днес да има възможността да комбинира различни видове облекла за всеки повод.  
И тази година залагам на класическото графично съчетаване между черно и бяло, при тези облекла използвам материи като букле и тафта.
Официалните тоалети са предимно къси рокли, разкроени от талията надолу. При тях също използвам текстил с принтове и цветя. Тези рокли са много подходящи за младите дами.

С какво се е променила съвременната жена от модна гледна точка? Какви са вашите наблюдения?

Съвременната жена все повече следи модните тенденции. Прави ми впечатление, че много дами все повече се доверяват на мнението на дизайнерите. С времето все повече дами осъзнават важността да се допитват до нас, защото разбират, че няма нищо по-ценно от мнението и виждането на професионалист от бранша. 

Какво означава за вас участието Ви в седмицата на модата в София?

За в бъдеще ще бъде хубаво ако в България се организират повече модни събития. През последните години, като че ли има по-малко ревюта на дизайнери. Седмицата на модата дава възможност както на младите, така и на утвърдените дизайнери да представят своите сезонни предложения.

За мен участието ми като специален гост на тазгодишното издание на Sofia Fashion Week е вид признание към моята марка. 

На какво ви научи модата?

На прецизност и упоритост. Чрез нея помагам на жените да са красиви и елегантни.

Разкажете историята на новата ви колекция? Коя е жената, която стои зад нея?

Замислям тази лятна колекция повече от една година. За този сезон исках да създам облекла в ярки цветове, които придават настроение - това са нюанси заето от розово-цикламената гама, оранжево, червено, различните сини тонове и разбира се любимото ми съчетание между черно и бяло. В тази колекция има модели и за по-млади дами. Тези, които харесват романтичния стил на обличане. Естествено, че има избор за тези, чийто стил е по-делови жени. 

Какво е редно да промени съвременната българка, за да усвои западния стил на обличане? >>