Тази седмица 53-годишният Веско Ешкенази стана баща за трети път.

„Дъщеря ни Луиза Амели се роди на 17 май в 02:37 ч. в Амстердам! Стаси беше героиня! За нас това е най-големият подарък от живота и съдбата!“ – написа във Фейсбук цигуларят, който свири в престижния „Кралски Концертгебау оркестър” в столицата на Нидерландия.

„Присъствах на раждането, за Нидерланидия е типично мъжете да присъстват и да помагат на жената с каквото могат. Имах честта да отрежа пъпната връв“ – сподели днес в "Тази събота и неделя" Веско Ешкенази от Амстердам.

Той е присътвал и на раждането на първия му син Виктор, който вече е на 31 г. За втория син не е бил в залата, тъй като раждането е било с Цезарово сечение.

„На 53 съм, на тези години нещата се усещат по по-дълбок начин, по-осъзнато е, сакрално е!“ – добави цигуларят.

Името на дъщеричката Луиза означава славен боец. В този смисъл то идва от името на майка му – Станислава.

„Помагам на Стаси. За да може тя да се наспи, първата нощ спахме с бебето корем срещу корем, защото коликите започнаха. Постепенно детето се отпусна и заспа. Това беше прекрасен момент“ – разказа Веско Ешкенази.

Любовта между Веско и Стаси пламва на сцената, докато репетират „Четирите годишни времена“ на Вивалди. През 2021 г. те се врекоха един на друг сред лалетата на Амстердам. Повече за тяхната връзка вижте тук: