„Дъщеря ни Луиза Амели се роди на 17 май в 02:37 ч. в Амстердам! Стаси беше героиня! За нас това е най-големият подарък от живота и съдбата!“ – написа във Фейсбук цигуларят Веско Ешкенази, който свири в престижния „Кралски Концертгебау оркестър” в столицата на Нидерландия.

Любовта между Веско и Стаси пламва на сцената, докато репетират „Четирите годишни времена“ на Вивалди. През 2021 г. те се врекоха един на друг сред лалетата на Амстердам.

„Докато репетирахме, Веско много често се обръщаше към виолите. Приемах го като знак, че трябва по-усърдно да работим. Но на един концерт той получи букет от публиката, обърна се към мен и ми го връчи. Приятно се изненадах и видях, че има друг поглед и усмивка към мен“ – сподели Станислава пред bTV през април 2021 г.

„След това свирихме на морето. Аз щях да пътувам сам, а оркестърът с други коли. Тя обаче се обади и ми каза, че в колата няма място. Помоли да пътуваме заедно и аз не можех да повярвам какво ми се случва. Веднага се съгласих. От първия момент започнахме да говорим и винаги имахме теми за разговор. Може би наистина така се открихме, пътувайки“ – разказа тогава Веско Ешкенази.

Той й предлага брак в Ница по време на пикник на плажа, докато се любуват на залеза.

Верни свидетели на дългоочакваната сватба са Виктор и Артур, синовете на Ешкенази от съпругата му Ангелина, която загубват през 2003 г. За Веско и Светослава именно техните топли думи и отношение са най-красивият сватбен подарък.

През юли 2020 г. Веско Ешкенази говори в „Преди обед“ за загубата на първата си съпруга.

„Преди 10 години съпругата ми почина от рак на гърдата и аз обявих публично това. Такива неща не трябва да се крият. Синовете ни тогава бяха тийнейджъри. Справяхме се заедно с трудностите като приятели. Аз станах баща доста млад – на 22. За добро или лошо, синовете пораснаха бързо покрай този обрат в живота. Сега вече са големи“ – сподели талантливият цигулар. Вижте повече тук: