Петър Байков се прочу след участието си в „България търси талант“. Той е студент последна година в НБУ при проф. Цветана Манева, но вече е озвучавал много анимационни и игрални филми, при това не само на български език.

„На 8-9 години за първи път ходих на кастинг за филм. Тогава режисьорката споделила на майка ми, че не е имало нужда да ми казват какво да правя. Справил съм се веднага“ – разказа в предаването COOLt момчето с много гласове.

“Подготвям се за озвучаване, като пия много течности – чай или вода с мед, за да загрея гърлото. Любими персонажи са ми Звяра от „Красавицата и Звяра“ и Денерис от „Игра на тронове“ – сподели Петър.

Той призна, че най-ценният съвет от проф. Цветана Манева е постоянно да наблюдава света и хората около себе си. За него тя е чудесен преподавател, защото съветва какъв актьор да бъдеш.

Според него много млади хора избират да учат в чужбина, защото там талантът им по-бързо може да бъде забелязан, а и пазарът е по-голям.

Амбицията му е да изиграе роля и с лицето си. Междувременно Петър Байков записа песен с Елица Тодорова на два езика – италиански и български.

„Тази трудна година ни научи, че трябва повече да се подкрепяме, да си подаваме ръка“ – коментира Петър.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.