"Бедите в брака започват, когато изведнъж се окаже, че ти искаш да научиш другия как трябва да се прави нещо. Не тряба да искаш да променяш другия. Трябва само да търсиш как да се съчетаете. Не поучавай, не изисквай!" - това беше съветът за любов, който музикантът и актьор Ицко Финци даде в интервю на водещия на "Шоуто на Николаос Цитиридис".  

Снимка: FacebookКато човек с един провален годеж, Николаос потърси мнението по темата от гостите си, но може би не беше готов за дълбочината на техните отговори. Двамата съчетават в семейството си  любовта и изкуството, а от известно време живеят в къща край морето на Варна. 

"Това, за което ние говорим, ни обединява. Когато отношенията не са на ниво бит, интересът към другия е на съвсем друго ниво. Всичко става по-плътно", допълни Лиза Боева, съпругата на музиканта, с която освен семейство и дете, имат и обща работа. На сайта им filizi33.com те споделят лекции, свързани с Ренесанса, руската литература, занимания по възрасти за деца и др. Научни разработки на Лиза Боева по методология в образованието по изкуства за деца вече се внедряват в някои частни училища – две в Швейцария и едно в Англия.

"Не трябва да забравяме за божествената искра, за магичното, което има у нас. Ние не сме само бели дробове, които дишат и издишат. Имаме по-голямо значение. Аз знам, че съм джудже, но стъпила на плешките на титани, мога да видя по-далеч. Без да забравям, че съм джудже", споделя още тя. 

В градината на къщата си артистичната двойка отглежда множество плодове, зеленчуци и цветя. Запитан как са доматите, Ицко Финци отговори, че животът на земеделеца е труден, но  трудностите, които той иска да преодолява, са свързани с творчеството. 

"Животът има смисъл само ако имаш високи цели и поглед върху нещата от по-високо" - сподели още той. 

Какво още споделиха двамата - вижте във видеото.