Актьорът Рон Мос от "Дързост и красота" отново гостува в България. Любопитни факти за последния снимачен ден на сериала, защо жените си татуират лика му и какво е най-новото аплоа на актьора - той разказва в ексклузивно интервю за "Тази неделя".

Славата на актьора безспорно е голяма, а според него може би само в Афганистан не биха го разпознали. 

Виждал е дори жени, които си татуират лика му. 27-годишно момиче си прави татуировка на актьора на крака си. Това шокирало съпругата му. 

"Зададе на момичето доста въпроси. Тя разказа, че е израснала със сериала, имала огромен афинитет към него и майка й била голям фен. Така решила да сложи лицето ми тук" - споделя актьорът.  

Макар да е толкова известен, за ролята си на богатия наследник Рич Форестър в "Дързост и красота", и той като всички останали се явява на кастинг, при това 2 или 3 пъти. Усещането му обаче още в началото било добро и вярвал, че ще изберат именно него. Така и става. 

В началото Рон Мос мислел, че това ще е роля за 2 години. Оказва се обаче, че се снима в продължение на 25

За този период споделя, че образите на Рич Форестър и Рон Мос често се припокривали. 

"Онова, което не можех да разделя, поне в първите 2 години, беше емоционалността на сериала. Носех вкъщи емоцията на този ден, понякога много добра емоция, друг път не. Донасях я вкъщи и тя започваше да ме изяжда отвътре. Осъзнах, че не мога да продължавам така!"

Научава се да си тръгвам от студиото и си налага да не казва и една дума, която е казал като Рич. И макар да успява временно с това, дори в момента осъзнава, че още помни някои реплики на героя си.

"Сигурно някой ден ще заприличам на стар актьор, който не спира да ви залива с безразборни вече покойни реплики и диалози. Осъзнах, че трябваше да намеря начин да разделя актьора и образа и като напусна студиото да оставям работата там".

Въпреки това признава, че Рич и Брук никога не са му омръзвали.Животът обаче му изпраща поредица от знаци, че е време да се раздели със сериала. 

Първият от тях била катастрофа, която повлия на паметта му. След нея трудно помнел репликите си за сериала и това му създавало сериозни трудности.

В последния снимачен ден в "Дързост и красота" се случва нещо наистина странно - часовникът на стената спира в часа, в който и самият Рон Мос бил роден.

Часовникът бил поставен в гримьорната на актьора. Спира в същия ден и час, в който той се е родил. В дните преди това Мос постоянно имал усещането за прераждане, въпреки края на участието си. Споделя на продуцентката какво се случва и тя се разплаква. 

Години след края на участието си в "Дързост и красота" все още си спомня какво си е купил с първия хонорар - нова кола. 

Старата, която карал, го оставила по средата на "Сънсет булевард", докато  отивал на среща със звукозаписна компания.

Като малък мечтаел да стане лекар. Когато трябвало да вземе решение в каква посока ще продължи живота му обаче, осъзнава, че не познава нито един щастлив лекар.

"Осем от 10 лекари бяха намръщени, със самоубийствени наклонности, двама от тях се обесиха в дрешниците си, един от тях беше намерен от 10-годишната си дъщеря. Има нещо сбъркано в тази професия" -решава той.

Така поема по пътя на актьора и певеца. И не съжалява за избора си.   

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.