Най-младата актриса на Народния театър „Иван Вазов“ гостува в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

„Сега подготвяме нова постановка на „Нова земя“ по Иван Вазов, а в разгара на карантината направихме „О, ти, която и да си…“ по негови стихове и писма. Там играя единствената законна съпруга на поета. Единствената, на която е сложил пръстен. Тя е много фатална жена, а любовта им е драматична. Един ден тя излиза на двора да събере прането, майката на Вазов заключва вратата и повече не я пуска вътре. Следва раздяла“ – разказа Радина в предаването.

Тя е от последния клас на Стефан Данаилов в НАТФИЗ и използва трибуната, за да благодари на всичките си учители, без които „сме за никъде“.

Снимка: Олег Попов

„Заради моите 163 см Стефан Данаилов ми казваше Джудженце. Това, разбира се, не ми пречи да играя в постановката „Три високи жени“ – сподели Радина, а Николаос веднага се пошегува с репликата „Ето я корупцията в България, дами и господа!“

„Мастъра беше учител и баща. Много весел човек беше. На приемните изпити бях много притеснена и свита, а той попита „Ти така ли си? С криви крака? Я се изправи и изпъни!“ – припомни си актрисата, която на въпросите „Влюбена ли си? Какъв е идеалът ти за мъж?“ отговори с „Благодаря! Давай нататък!“

Снимка: Олег Попов

Към разговора в студиото се присъедини и режисьорът Ники Илиев, според когото Радина е подходяща за „романтично-дива“ роля. „Много романтична, но избухваща“.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.