Днешният ден е специален за един творец – кралят на попмузиката Майкъл Джексън. Точно преди 33 години на този ден той се изкачва на първо място в американския чарт със сингъла от хитовия албум "Bad" - "The Way You Make Me Feel". Това ни припомни и един интересен факт около парчето. Джексън композира песента заедно с продуцента Куинси Джоунс.

И докато "The Way You Make Me Feel" жъне успехи в Америка, заглавното парче на албума вече е покорило целия свят. "Bad" е безспорен фаворит на музикалните фенове през следващите десетилетия.

Има обаче една подробност, за която малко хора знаят - песента първоначално е замислена като дует. Идеята на продуцента Куинси Джоунс е да събере двете най-популярни имена на 80-те на една сцена. Партньор на Джексън е трябвало да бъде не кой да е, а самият Принс!

За съжаление екстравагантният творец бързо се отказва от идеята. След като чува първия куплет, Принс категорично отказва да участва в парчето. В следващите десетилетия пресата пише многократно за враждата между двамата артисти, които до последно не успяват да намерят общ език. А за нас остава само да мечтаем – какво би било да видим две легенди в един общ проект.

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg