Преслава гостува в стотното издание на "Шоуто на Николаос Цитиридис". Ето какво сподели тя за приятеля си, началото на кариерата си и дали е имало други варианти за псевдоним освен Преслава.

Честито стотно предаване! Няма да се възползвам от водката, която си приготвил, защото не пия алкохол. Скоро имах рожден ден и дори тогава не пих, но пак се забавлявах.

С Павел сме сродни души, заедно сме от първия ден. Навсякъде сме заедно – той е на моите участия, а през деня аз го придружавам, докато си върши работата. Той се занимава със земеделие и затова наскоро пуснах снимки с череши.

Засега обаче няма да има сватба.

Снимка: Олег Попов

Клипът на новата ми песен „Беден в сърцето“ е сниман преди пандемията. По принцип не обичам да снимам клипове и да ходя по интервюта.

Започнах да пея още като ученичка в Добрич. Звъннаха ми от оркестъра на Милко Калайджиев с предложение за работа. Добре че нашите ме спряха, иначе щях да събера багажа и веднага да тръгна. Все пак трябваше да завърша училище.

Две години по-късно от оркестъра пак ми звъннаха. Беше около абитуриентския бал.

След това подписах договор с продуцентите и те ми предложиха името Преслава. Аз се съгласих, дори преди две години си смених и личната карта (рожденото име на певицата е Петя – бел.ред.).

Снимка: Олег Попов

Една от най-странните случки от мои участия е в Белгия. Една жена дойде при мен и каза „Жалко, че детето ми не е тук, за да му плюете в устата. Може да пропее“.

Цялото гостуване можете да видите тук