За 14-та поредна година медийният интернет портал и партньор на bTV dir.bg организира конкурс "Най-красива абитуриентка". 2020 е единствената година, през която не се проведе ежегодният конкурс, но затова пък сега рекорден брой момичета се включиха в надпреварата – над 1200 от цялата страна. 25 момичета бяха избрани за финалистки, а днес ви срещаме с две от тях – Кристина Терзиева и Мая Бонкалова. И двете момичета разбират за конкурса от майките си, които ги записват без дори да ги питат.

Кристина е от Драгоман, но завършва столичното 18 СУ "Уилям Гладстон" с арабски език. Философските науки влекат Кристина, затова и кандидатства специалност психология в Софийския университет.

„Само там и само за една специалност съм подала документи. Жената от университета даже ми се обади и ме попита дали не съм направила някаква грешка, защото съм написала само една специалност. Но аз съм такъв човек, че ако нещо не ме влече друго, няма какво да правя там“ – споделя Кристина, която мечтае един ден да стане успешен психолог и да има здраво семейство като нейното.

Мая Бонкалова завършва Американския колеж в София. Посвещава последните две години на учене и на важното решение накъде да поеме след училище. Избира да продължи своето образование в Австрия.

„След два месеца ще се пренеса в красивата Виена, където ще уча. Програмата е „Бизнес и управление“ със специализиране в лидерството. Много се вълнувам, надявам се да съм взела правилния избор“ – признава Мая, която в свободното си време обича да пее.

От малка се занимава и с актьорско майсторство. Детската й мечта е да стане певица и актриса. И макар че сега поема по друг професионален път, тя вярва, че може да се справи с реализирането и на двете си мечти.