По-спокойна ли ще е 2022-а година? На този въпрос, както и на много други, отговаря астроложката Оксана Хорват-Станчева, която направи специално включване в първото издание на COOLt за тази година.

Астроложката обясни, че ограниченията ще продължат да присъстват в нашия живот поне до средата на 2023 г., защото до тогава „Сатурн е във Водолей“. А това е планетата, която дава или ограничава свободата ни.

Въпреки това, 2022 г. вещае да бъде годината на възраждането и възобновяването – така Оксана тълкува символиката на трите двойки, които присъстват в годината.

„Трите двойки правят шестица – числото, което символизира мъдростта... Три двойки означава мъдра майка, всезнаеща майка. И това дава потенциал за възраждане, енергия, която се възобновява“, поясни астроложката.

Годината стартираме с ретроградни планети: „Това е период, в който трябва да бъдем по-винмателни, но това не означава, че годината няма да бъде успешна“, добави Оксана.

Що се отнася до любовта, тя зависи от „енергията на Юпитер“. Тази годината той преминава през няколко знака, а по-точно - от януари до май през Риби, от май до октомври през Овен, а в края на годината отново се завръща към Риби.

В професионален аспект Оксана сподели, че периодът ще бъде най-успешен за зодиите Близнаци, Рак и Лъв.

„В астрологията има много мъдрост и ако се вклушаме в това, което астрологическата символика ни дава, ще има смисъл“, каза още тя.