Преди да участва в MasterChef, Неда Соколовска никога не e гледала предаването. Решава да се предизвика и да излезе от театралния кръг, в който се движи заради работата си. 

"Това е такова изпитание за характера на човек. Аз се върнах към една стара детска неувереност. Мислех, че съм пораснала и тази несигурност е излекувана и добре контролирана. И изведнъж попаднах в стуация, в която трябваше да доказвам отново себе си."


Неда признава, че е човек на крайностите и затова е ту много концентрирана, ту около нея е хаос. Като енергична личност, дори начинът по-който научава, че е бременна не е традиционният.

"Разбрах, че чакам бебе на елеминация!"

Прави си тест в тоалетната, малко преди изпитанията в MasterChef да започнат. Първият човек, на когото казва, новината, е Добата: "Той има толкова добро сърце и безгранично чуство за хумор!"

От този момент нататък Добата винаги й носи тежката кошница с продукти от склада. 

Два дни преди да роди, се събират с другите участници от формата в нощно заведение. "Бях със златна рокля, златни обувки и много бременна. На сутринта след тази среща започнаха контракциите ми. Два дни преди термин. Сякаш това бебе е маркирано от MasterChef".

Снимка: Instagram

Така се ражда Вихра - второто дете на режисьорката. По-голямото братче приема съвсем нормално появата на бебето. 

Въпреки че се грижи за бебе, а синът й е на онлайн обучение от вкъщи, Неда продължава и да готви вкъщи.

"Семейната вечеря винаги е сложена в 20 часа на масата. С всичко - салфетките, чиниите... За мен е много важно да се събираме и да веечеряме заедно." 

За Неда Соколовска пандемията не е криза, а избавление.

"Пандемията ни кара да преосмилим много неща - отношенията с любимите си хора и какво е важно за нас в този живот. Целта е да продължим с един по-прост живот, по целанасочен и с повече смелост. Това е изпитание на смелoстта ни  да живеем. Отправям послание към хората да не се страуват. Каквото и да е - то ще мине", сподели уверено участничката в MasterChef. 

В студиото на "Преди обед" тя приготви пене с тиква и карфиол. Препоръчва продуктите да са сезонни, добре е да са и местно производство. 

Пастата трябва да е едра, не се препоръчва използването на спагети за тази рецепта. Гарнитурата е карфиол с аншоа, стафиди и шафран. Зеленчукът се приготвя на пара. Аншоата дава много силен аромат, затова трябва да се внимава с нея. 

Сосът от тиква и индийско орехче се добавя за сочност. Всичко с поръсва с пармезан. 

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg.