Актуално проучване разкрива, че честото преживяване на отрицателни емоции има негативно въздействие върху функционирането на имунната система. За разлика от тях, изживяването на благодарност, щастие и доброта, дори за кратко време, води до позитивен имунен отговор.

Тази неделя (23 октомври) предаването за проактивна здравна култура „Светът на здравето“ с водещ д-р Неделя Щонова ще предложи на зрителите силна провокация към тяхната позитивност чрез разказ за едно истинско медицинско чудо, което, ако ви разплаче, ще е от щастие. Героите на броя – Илиана и Александър, три години се лутат между надеждата и отчаянието в мечтата за бебе, но ето, че най-накрая чудото се случва. Доколко инвитро процедурата е в помощ на природата, ще стане ясно в неделя от 11:30 ч. само по bTV.

Не случайно казват, че движението е живот. Доказано е, че физическата активност е едно от най-важните условия за поддържане на добрия имунитет. Защо това е така, ще обясни специалният гост проф. Юлиан Карабиберов – един от най-добрите кондиционни треньори у нас, подготвял национални състезатели като Матей Казийски, Мария Гроздева и др.

В новия брой на „Светът на здравето“ зрителите ще получат и ценна информация за това как да подобрят здравето на стомашно-чревния тракт и ще разберат какво представлява „дресировката на имунитета“.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (23 октомври) от 11:30 ч. само по bTV!