Д-р Неделя Щонова отново ще радва зрителите на bTV с предаването си "Светът на здравето". Емоции, полезни съвети за човешкия живот и вдъхновяващи истории ще стават причина то да се радва на интерес. 

 

За 22 г. тя е разказала над 500 лични истории. Голяма част от тях са я разплакала и винаги се връща към тях. 

"Тина Търнър например, тя минава през толкова много изпитания - домашно насилие, инсулт, парализа на десни крайници, синът й се самоубива пред нея, рак, трансплантация, записана е в програма за доброволно асистирано самоубийство. Мъжът й става донор и й дава бъбрека си."

Част от предаването са и истории за живота с рак

Докато се подготвя за снимки, д-р Щонова се запознава с жена, която от години се бори с коварното заболяване, но не е споделила на родителите си, за да не ги притеснява. През всички тези години обаче е гледала "Духът на здравето", от където е усещала подкрепа и сила. 

Трите най-ценни съвета на д-р Щонова за това да остареем здрави са:

  • Човек сам трябва да измине своя път.
  • Да не преяждаме.
  • Да не допускаме натрупването на хронична умора и апатия към живота. 

С трогателна история за човек с 10-годишна хероинова зависимост, срещнал любовта, стартира предаването. Ражда му се дете, което обаче има нужда от донор. Донор става баща му, който от дъното на наркотичната зависимост се качва до върха на второто място в участието си в маратон. 

За нея всеки двигател на живота си и е способен да сбъдне мечтите си. ю

Любовта за нея е асоциация на безусловност: "Не водиш емоционално счетоводство. Трябва да имате обща посока."

Кой е най-големият й страх - вижте във видеото.